Yerli Malı Haftamızı Kutladık

Yerli Malı Haftası, ya da Milli Eğitim Bakanlığı içeriside gecen resmi adı ile Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, ülkemizde tüm okullarda kutlanan belirli gün ve haftalardan bir tanesidir. Her yıl 12 ve 18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Bu hafta boyunca çocuklar, yerli üretim ile elde edilmiş ürünleri kullanmanın önemi konusunu işler, hatta evden getirdikleri yeri üretim ürünleri sınıfta birbirleri ile paylaşırlar. Ayrıca israf etmenin ne kadar yanlış oldugunu öğrenirler. Tutumlu olmanın önemi ile ilgili konuşmalar sadece yiyecek maddeleri ile ilgili değildir. Aslında her şeyden çok daha değerli olan zamanın da israf edilmemesi gerektiği konusunda bilinçlendirilirler.Kısacası hem milli değerleri, hem yerli üretimin önemini hem de paylaşmanın güzelliğini çocuklara veren bir haftadır.

Kocapınar İlk ve Ortaokulu olarak biz de yerli malı haftasını büyük bir coşku ve heyecanla kutladık.

Emeği geçen tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

28-12-202228-12-202228-12-202228-12-2022

Kaynak: https://www.haberler.com/haberler/yerlimalihaftasinedirnedenonemli11226740haberi/