Mevlüd-i Nebi Haftasında Kocapınar Halkından Pilav ve Ayran Hayrı

Mevlid-i Nebi Haftası, diğer adıyla Kutlu Doğum Haftası ismiyle 1989 yılından bu yana her yıl farklı gündem ile kutlanan ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'in anlatıldığı haftadır.



"Mevlid-i Nebi Haftası"nın kutlama tarihleri de hicrî takvime göre Rebiülevvel ayında idrak ediliyor. "Hz. Peygamber'i anmaktan anlamaya" düsturuyla gelişen; Peygamberimizin örnekliğini ve insanlığa takdim ettiği değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve gönül coğrafyamıza anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine nebevi referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan, bir haftadır.

2022 Mevlid-i Nebi haftası, tarihlerinin yakın olması nedeniyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası birlikte kutlanacak. Bu senenin teması da "Peygamberimiz, Cami ve İrşat'' olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruldu.

 


Serinhisar ilçemizin Kocapınar mahallesinde bu kapsamda mahallemizin hayırseverleri tarafından el birliğiyle hazırlanan pilav ve ayran etkinliğine Kocapınar İlk ve Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenleri olarak katıldık. 


Allah emeği geçen tüm hemşehrilerimizin hayrını kabul etsin. 


05-10-202205-10-202205-10-202205-10-2022



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 16  kişi beğendi