KADES UYGULAMASI VE TANITIMI ÖZEL HABERİ

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

 

Aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında;

Akıllı telefon kullanıcısı kadınların, Google Play ve Apple Store mağazalarından indirebileceği “Kadın Destek Uygulaması (KADES)” ile aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının mağduru oldukları acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip ve devriyenin sevk edildiği uygulama 24 Mart 2018 tarihinde hayata geçirilmiştir. 

KADES uygulaması ile ilgili farkındalığı artırmak için kamu spotu hazırlanmış olup, RTÜK tarafından 06.09.2018  tarihinde “Kamu Yararına Yönelik Spot Film” olarak yayınlanmasına izin verilmiştir. KADES kamu spotu aynı zamanda  Daire Başkanlığımız tarafından  Genel Müdürlüğümüz internet sayfasında, sosyal medya hesaplarında ve ulusal televizyon kanallarında yayınlanması sağlanmıştır. Uygulamanın   görünürlülüğünün ve farkındalığın arttırılması ile daha fazla kadın vatandaşımıza ulaşabilmek amacıyla hazırlanan ''KADES uygulaması ve tanıtımı özel haberi''  Star TV Ana Haber bülteninde yayınlanmıştır.

KADES uygulaması  ve tanıtım özel haberini izlemek için tıklayınız.

 

Proje Sahibi İçişleri Bakanlığı Projeyi Gerçekleştiren Emniyet Genel Müdürlüğü Yayınlanma Tarihi 16 Mayıs 2018 Proje Websitesi https://www.egm.gov.tr




Kaynak: https://asayis.pol.tr/kdsuyglmozlhbr
Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 120  kişi beğendi